8  مهارت مدیریتی که موفقیت کارآفرینان را چندبرابر می‌کند

دسته‌بندی: اخبار
تاریخ: 11 اسفند 1400
بازدید: ۷۱۶ views
8  مهارت مدیریتی که موفقیت کارآفرینان را چندبرابر می‌کند
  • آیا شما هم به کارآفرینی علاقه دارید و می‌خواهید مدیر کسب‌و‌کار خودتان باشید؟ اگر دقتی به آمار موفقیت کسب‌و‌کارها و استارتاپ‌های در حال راه‌اندازی بیاندازید، متوجه شکست قابل توجهی از این بیزینس‌ها خواهید شد. به‌طوریکه بعضی از آمارها از شکست حتی 90 درصدی استارتاپ‌ها و شرکت‌های نوپا می‌گویند.

    این شکست‌های زیاد به عوامل مختلفی مانند ایده ضعیف، جذب سرمایه در زمان نامناسب و … بستگی دارد. اما به گفته دکتر ماکان آریا، کارآفرین موفق کشور، یکی از مهم‌ترین دلایل شکست موسسان بیزینس‌ها، ضعف مدیران شرکت در مهارت‌های مدیریتی است که تاثیر به‌سزایی در بالارفتن آمار شکست کارآفرینان دارد.

    در این مقاله قصد داریم با بیان دلیل اهمیت مهارت‌های مدیریتی در موفقیت کارآفرینان، به مهم‌ترین مهارت‌ها بپردازیم.

     

    8  مهارت مدیریتی که موفقیت کارآفرینان را چندبرابر می‌کند

     

    چرا مهارت‌های مدیریتی اهمیت ویژه‌ای در تبدیل کارآفرینان شکست‌خورده به موفق دارند؟

    دلایل زیر را می‌توان در تبدیل کارآفرینان شکست‌خورده، به موفق تاثیر گذار در نظر گرفت:

    تیم ضعیف

    کار کردن در یک محیط ناسالم، با یک مدیر ضعیف که فقط دستور دادن بلد است، می‌تواند بسیار خسته‌کننده باشد. از طرفی کارمندان شرکتی که می‌خواهند ارتقای شغلی پیدا کنند، در یک تیم کاری ضعیف به این هدف خود نمی‌رسند.

    کارمندان دائما به فکر جابه‌جایی شغلی هستند و این تمرکز اعضای تیم را در کار تخصصی خودشان کاهش می‌دهد. علاوه‌بر همه این موارد، تعارض بین اعضای تیم به شدت بالا رفته، بهره‌وری تیم پایین می‌آید و این خطر بزرگی برای شکست کسب‌وکار است.

    نارضایتی مشتریان

    با وجود تیم ضعیفی که علاقه‌ای به بهتر کردن اوضاع موجود ندارند، برخوردشان با مشتریان هم نامناسب می‌شود. در پاسخ دادن به مشتریان امتناع می‌کنند و اصلا حوصله برخورد با مشتریان ناراضی را ندارند. این کار باعث ضعیف‌شدن برند کسب‌و‌کار و کاهش تکرار خرید توسط مشتریان می‌شود. به مرور زمان می‌بینید که فروش شما به شدت افت کرده است. کاهش فروش به کاهش سوددهی منجر شده و این آغاز شکست یک کسب‌و‌کار است.

    تضعیف ارتباطات

    قطعا یکی از عوامل موفقیت بیزینس، ارتباط با سایر شرکت‌های همکار و گستردگی دایره ارتباطی با سایر مدیران موفق است. حال اگر مدیران یک بیزینس نوپا توانایی پایینی در ارتباطات داشته باشند، این عامل موفقیت به کلی حذف می‌شود. همکاری با بیزینس‌های موفق قطع می‌شود و سهم بیزینس از بازار مربوطه کاهش پیدا می‌کند.

    اتلاف سرمایه و بودجه بازاریابی

    تخصیص کم یا زیاد بودجه تبلیغاتی، عدم تعادل در پرداخت حقوق کارکنان و انجام هزینه‌های بیهوده به عنوان استفاده ناصحیح مدیران از سرمایه‌های موجود تلقی می‌شود. این نقطه ضعف علاوه‌بر اتمام بودجه، باعث از بین رفتن اعتماد سرمایه‌گذاران هم می‌شود.

     

    مهارت های مدیریتی از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

     

    کدام مهارت‌های مدیریتی شما را تبدیل به کارآفرین موفق می‌کند؟

    اگر مهارت‌هایی که در ادامه به آن پرداختیم را در خود تقویت کنید، گام مثبتی برای موفقیت در کسب‌وکارتان برداشته اید:

    حل مسئله

    به نظر دکتر ماکان آریا پارسا، کارآفرینان افرادی هستند که با شهامت بالا، ریسک راه‌اندازی و مدیریت کسب‌و‌کار را پذیرفته‌اند. به نظر ایشان کارآفرینی پذیرش چالش‌ها و مسئله‌ها و تلاش برای پیدا کردن راه حل‌ها برای آن‌ها است. مدیران و کارآفرینان اگر در مهارت حل مسئله ضعیف باشند، با اولین چالش دچار آشوب شده و توانی برای ادامه و استقامت نخواهند داشت.

    هدف گذاری

    مدیرانی که هدف‌گذاری را به‌صورت علمی‌آموزش ندیده‌اند، در برنامه ریزی، تعیین اهداف، مشخص کردن استراتژی بازاریابی و قانع کردن سرمایه‌گذاران برای جذب سرمایه به مشکل می‌خورند. این مهارت به‌‌طور علمی‌در دوره‌های عمومی و تخصصی مدیریت مانند دوره‌های MBA آموزش داده می‌شود.

    مسئولیت پذیری

    این مورد هم یکی از مهارت‌های نرم مورد نیاز مدیران و کارآفرینان است. مدیرانی که دائما شکست‌های خود را توجیه کرده و دلیل شکست‌شان را دیگران می‌دانند، از مسئولیت‌پذیری پایینی برخوردار هستند. کارآفرینان موفق در سطح دنیا خیلی به این مورد اشاره می‌کنند که پذیرفتن مسئولیت و پیدا کردن راه حل، بدون توجیه اضافی عامل موفقیت کسب‌و‌کار آن‌ها شده است.

    توانایی مذاکره و متقاعدسازی

    این مورد مهم‌ترین مهارت مدیریتی کارآفرینان موفق است. مهارت مذاکره علاوه‌بر تاثیر مستقیم در امور بازاریابی و فروش، تاثیر غیر مستقیمی در بقیه امور شرکت دارد. متقاعدسازی کارکنان، حل تعارض بین اعضای تیم و روابط قوی با سایر مدیران شرکت اهمیت مهارت مذاکره را دو چندان می‌کند.

    رهبری

    دیگر زمان رئیس‌بازی و دستور دادن گذشته است. یک مدیر، قبل‌ از اینکه یک مدیر باشد، باید یک رهبر خوب باشد. یک رهبر خوب، به جای دستور دادن، بر قلب کارکنان اثر می‌گذارد. اشتیاق و شور و شوقی که رهبر در اعضای تیم ایجاد می‌کند، باعث جلو رفتن کارها، پیشرفت و رسیدن به منابع درآمدی بیشتر می‌شود.

    رهبران علاوه‌بر تاثیر روی کارکنان، به مشتریان و بازار هدف هم تاثیر می‌گذارند. پس مهارتی نیست که به سادگی از روی آن بگذریم، چرا که به تقویت نیروی کاری، برندینگ و افزایش قدرت برند در بازار می‌شود. این مهارت را به وضوح می‌توان در دکتر ماکان آریا پارسا دید.

    برنامه ریزی کسب‌و‌کار

    هر کارآفرینی باید توانایی نوشتن و برنامه‌ریزی یک طرح کسب‌و‌کار را داشته باشد. طرح کسب‌و‌کار یا بیزینس پلن، نقشه راه کسب‌و‌کار است که برنامه‌ریزی، هدایت و چگونگی توسعه کسب‌و‌کار را بیان می‌کند.

    بیزینس پلن شامل مواردی مانند شرح سازمان، تحقیقات بازار، استراتژی‌های فروش، تجزیه و تحلیل رقبا و داده‌های مالی می‌شود. طرح کسب‌و‌کار اگر به خوبی برنامه‌ریزی شده باشد، با جذاب کردن سرمایه‌گذاری در بیزینس، اعتماد سرمایه‌گذاران و تسهیلگران را بالا می‌برد.

     

    مهارت هایی که یک مدیر باید داشته باشد

     

    مدیریت کارکنان

    از تیم فروش گرفته تا تیم فنی، از مدیران پروژه گرفته تا مدیران مالی، همگی به‌صورت هماهنگ همکاری می‌کنند تا کسب‌و‌کار به درآمد برسد. حال فرض کنید کارآفرین و موسس، توانایی هماهنگی و اداره تیم‌های مختلف را نداشته باشد. این ضعف در بلند مدت ساختار سازمان را از هم می‌پاشد و اهداف بیزینس را دست نیافتنی می‌کند.

    مدیریت بازاریابی، فروش و ارتباط با مشتری

    وجود کسب‌و‌کار کاملا به وجود مشتری وابسته است. اگر مشتری نباشد، پولی وارد کسب‌و‌کار نمی‌شود و نهایتا باعث ورشکستگی بیزینس می‌شود. مدیران با مهارت بازاریابی به پیدا کردن مشتریان بالقوه اقدام می‌کنند.

    مهارت فروش مشتریان بالقوه را تبدیل به مشتریان بالفعل کرده و ارتباط با مشتری یا CRM منجر به تکرار خرید مشتریان قبلی می‌شود. البته گفتنی است که مهارت پایین در بازاریابی، بودجه‌های تبلیغاتی را بالا برده و باعث اتلاف سنگین منابع مالی می‌شود.

     

    سخن پایانی

    در این مقاله سعی کردیم مهم‌ترین مهارت‌های مدیریتی برای کارآفرینان را بیان کرده و دلایل عدم موفقیت آن‌ها را بررسی کنیم. با مطالعه این مقاله متوجه می‌شوید که موفقیت در امر کارآفرینی به سادگی آب خوردن نیست و کارآفرینان موفق، همواره تشنه یادگیری بوده و هیچوقت آموزش را تعطیل نمی‌کنند.

    آن‌ها با شرکت در کلاس‌های مدیریتی و دوره‌های MBA و DBA علاوه بر یادگیری، با کارآفرینان موفق مانند دکتر ماکان آریا پارسا ارتباط برقرار می‌کنند.

     

    سوالات متداول

    1. چگونه مهارت‌های مدیریتی را ارتقا دهیم؟

    ارتباط با سایر مدیران و کارآفرینان، مطالعه و یادگیری در ارتقای مهارت‌های مدیریتی کمک شایانی می‌کنند. همه‌ی این‌ها در دوره‌های MBA و DBA امکان پذیر است.

    1. چگونه تیم‌های قدرتمند برای کسب‌وکار خودمان تشکیل دهیم؟

    پیشنهاد می‌کنیم به‌جای انجام بی‌برنامه این امور با علم و آگاهی سراغ مدیریت و تشکیل تیم بروید. تیم‌سازی، مدیریت تیم و تفویض اختیار همگی از مهارت‌هایی هستند که در کتاب‌ها و دوره‌های مدیریت منابع انسانی یا HR آموزش داده می‌شود.

    1. چگونه حجم بالای کاری خودمان را مدیریت کنیم؟

    هدف‌گذاری، برنامه‌ریزی و تعیین استراتژی در مدیریت وظایف زیاد مدیران بسیار موثر است.

    1. یک مدیر موفق چه ویژگی‌هایی دارد؟

    دو ویژگی موفقیت مدیران را به‌شدت بالا می‌برد. یکی قدرت رهبری و تاثیرگذاری است که به کارکنان انگیزه داده و بازار هدف را علاقمند به محصول می‌کند. دیگری علاقه به یادگیری و آموزش است که در کارآفرینان بسیار موفق به چشم می‌خورد. کارآفرینان شاخص تشنه یادگیری هستند و این توانایی همیشه به توسعه و موفقیت کسب و‌کار می‌انجامد.

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای
    برچسب‌ها:

    سعید عباسی

    دیدگاه‌ها

    کلیه حقوق برای وب سایت انتشارات پارسیان دانش پندار محفوظ میباشد.