بزرگ شدن اجتماع انسانها و توجه به رفتار آنها در موقعیت و مکانهای مختلف مانند جامعه، محل کار و… موجب ایجاد مباحثی در علم روانشناسی و مدیریت شده است که به آن رفتار سازمانی میگویند. رفتار سازمانی یک رشته علمی و پژوهشی است که در آن اثراتی بررسی میشود که افراد، گروهها و سازمان بر رفتار فرد در درون سازمان میگذارند، با این هدف که چنین پژوهشی در راه بهبود و اثربخشی سازمان مورد استفاده قرار گیرد.
در رفتار سازمانی سعی میشود تا مطالعه و بررسی منظم (سیستماتیک)، جایگزین قضاوت شهودی شود. یعنی، کاربرد مدارک و شواهد علمی که در شرایط کنترل شده جمعآوری میشود، به شیوههای معقول و حساب شده مورد سنجش و ارزیابی قرار میگیرد و در رابطه با هر معلولی در پی علت بر میآید. روشن است که وجود چنین هدفی باعث میشود که به نتایج درستی دست یابیم. بنابراین رفتار سازمانی، مبتنی بر تئوریها، نتایج و ارمغانهای پژوهشهای گوناگونی است که به صورت منظم یا سیستماتیک طرحریزی شدهاند .برای تدوین کتاب حاضر از کتابها و مقالات بسیاری استفاده شده است که مجموعهای از آنها در پایان کتاب به عنوان منابع و ماخذ ارائه خواهد شد. این مجموعه که شامل پنج فصل میباشد، منبع اطلاعاتی ارزندهای برای مطالعه و تحقیق بیشتر در این زمینه است.
هر چند تلاش بر این بوده است که کتاب حاضر، کتاب جامعی درباره رفتار سازمانی برای همه متقاضیان باشد، اما مسلم میدانیم که این کتاب نمیتواند هر نوع سلیقه و نیازی را پاسخگو باشد. امید است با دریافت نظرها، پیشنهادها و انتقادهای سازندهی خوانندگان محترم فرصتی به دست آوریم تا کمبودهای آن را جبران کرده و مجموعه بهتری ارائه نماییم.